Een tijdloos interieur: Wat, waarom en hoe?

Auteur:
Gepubliceerd: 25 juli 2024
Arjen Hoogebeen | Hoogebeen Interieur
Evidence Catalpa Fauteuil | Hoogebeen Interieur

De nieuwste interieurtrends volgen is wat de meeste mensen proberen te bereiken wanneer ze het interieur in het huis kiezen. Echter, tegenwoordig wordt er ook steeds meer gekozen voor een tijdloos interieur. Wij leggen u graag uit wat een tijdloos interieur is, waarom het handig is en hoe u dit zelf kunt creëren.

Jarenlang meegaand interieur

Een tijdloos interieur heeft als doel dat het jarenlang mee kan gaan met de tijd. Dit betekent dat, ondanks er allerlei interieurtrends ontwikkelen, het tijdloze interieur passend blijft. Het wordt gekenmerkt zonder te veel extra’s, zoals accessoires, patronen, kleuren en buitengewone vormen. Dit komt namelijk vaak voor bij trends die vervolgens na een tijdje niet meer in de mode zijn. Een voorbeeld van tijdloze meubels is Hofstede Raanhuis, omdat het een merk is met veel functionaliteit, neutrale kleuren en weinig extra’s.

Tijdloosheid vs. trends

De keuze tussen gaan voor de huidige trends of een tijdloos interieur kan een lastige overweging zijn. Enerzijds wilt u niet dat het huis als ouderwets wordt gezien, dus wilt u het huis aanpassen aan de huidige trends. Ook biedt dit de mogelijkheid om het huis aan te passen op een bepaalde levensfase.

Anderzijds is het niet makkelijk om het interieur van uw huis steeds te veranderen. Het kost namelijk niet alleen veel tijd om nieuwe meubels te plaatsen, maar meegaan met de tijd gaat ook gepaard met een prijskaartje. Daarnaast veranderen trends snel, waardoor een bepaald meubel maar voor een korte tijd gezien kan worden als trendy en dus snel waarde verliest.

Het creëren van tijdloos interieur

Er zijn een aantal tips hoe het interieur een tijdloze uitstraling kan krijgen. Ten eerste is het aan te raden om gebruik te maken van neutrale kleuren, aangezien felle kleuren vaak behoren tot een bepaald seizoen waarin het een trend is. Kijk bijvoorbeeld naar de kasten van Yume of de meubels van Evidence. Ten tweede gaat tijdloosheid vaak gepaard met subtiele meubelen, waar bij trends sprekende meubelen juist vaker naar voren komen. Om het huis dan toch een vleugje extra te geven, kan het interieur aangekleed worden met decoraties die passen bij de huidige trends.

Kom langs bij Hoogebeen Interieur

Heeft u advies nodig over het inrichten van uw interieur? Bij Hoogebeen Interieur geven wij u graag passend en persoonlijk advies. Neem contact met ons op of kom langs in de showroom in Putten!

Nieuw bij Hoogebeen